- مرکز پشتیبانی
- مرکز آموزش
- امروز : سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳
به طور کلی و خلاصه برای PPC میتوان اینگونه تعریف کرد که تبلیغات کلیکی یا PPC مخفف Pay Per Click و به معنی « پرداخت در ازای کلیک »میباشد و به یک مدل تبلیغات اینترنتی گفته می شود که هزینه تبلیغات بر اساس قیمت هر کلیک محاسبه می شود.
به تبلیغات کلیکی CPC یا Cost Per Click هم گفته میشود که در این روش برای هر کلیک مبلغی تعیین می شود.همانطور که گفتیم PPC نوعی روش تبلیغات اینترنتی است که وب سایت های مختلف مانند موتورهای جستجو و سایت های تبلیغاتی آن را ارائه می دهند. در این روش بنر و یا متن تبلیغات آگهی دهندگان در وب سایت های پذیرنده به نمایش در می آید و آگهی دهنده باید بر اساس تعداد کاربری که بر روی بنر یا متن کلیک کرده است مبلغی را پرداخت کند.
یکی از روش های رایج و البته موثر در تبلیغات کلیکی، تبلیغات در موتور های جستجو می باشد و پرداخت هزینه تبلیغات در این روش مقداری متفاوت از دیگر روش هاست. در این روش میزان مبلغ پرداختی بر اساس تعداد کلیک ها بر روی تبلیغ براورد می شود.
حال بگذارید با ذکر یک مثال درک این موضوع را راحت تر کنیم برای مثال تصور کنید می خواهید در یک وب سایت تبلیغات کنید و صاحب وب سایت قیمت هر کلیک را ۵۰ تومان اعلام میکند حالا اگر شما بخواهید ۵۰۰۰ کلیک روی آگهی تان انجام شود بایستی ۵۰* ۵۰۰۰ یعنی ۲۵۰.۰۰۰ هزار تومان پرداخت کنید .
فرمول کلی تبلیغات کلیکی به این صورت می باشد : هزینه تبلیغات کلیکی = قیمت هر کلیک * تعداد کلیک درخواستی
روش تبلیغات بر اساس نرخ ثابت یا Flat Rate PPC به این صورت کار میکند که نمایش دهنده آگهی (وب سایت ها) یک نرخ مشخصی را برای هر کلیک تعیین میکنند و بر اساس آن هزینه تبلیغات کلیکی محاسبه میشه . روش قیمت گذاری با میزان درخواست کلید واژه مورد نظر ارتباط مستقیم دارد ؛ یعنی هر چقدر درخواست اون کلید واژه از طرف آگهی دهنده ها بیشتر باشد قیمت آن کلید واژه هم بیشتر است .
یکی دیگر از فاکتور های قیمت گذاری در روش نرخ ثابت Flat rate PPC کیفیت مطالب اون سایت است و کیفیت مطالب با میزان با ارزش بودن بازدید سایت ارتباط مستقیم دارد . اگر وب سایت درباره یک موضوع تخصصی باشد ، مخاطبان سایت بازدیدکننده های با ارزش تری هستند بنابراین قیمت تبلیغات کلیکی در آن سایت بیشتر است . برای مثال قیمت یک کلیک در یک سایت تخصصی خیلی بیشتر از یک سایت تفریحی است . به دلیل اینکه در سایت تخصصی ، افراد متخصص رفت و آمد می کنند اما در یک سایت تفریحی عموما افرادی حضور دارن که برای شرکت ها و فروشگاه ها خیلی مفید نیستند . روش تبلیغات کلیکی بر اساس نرخ ثابت Flat Rate PPC ایراد های زیادی دارد و دیگر کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
در حال حاضر بهترین روش تبلیغات کلیکی روش مناقصه ای یا Bid-based PPC هست که شرکت های بزرگی مثل گوگل و مایکروسافت ازش استفاده می کنند . در روش تبلیغات کلیکی مناقصه ای -Bidbased PPC بر خلاف روش Flat Rate قیمت کلیک مبلغ ثابتی نیست بلکه بر اساس مناقصه کلید واژه هاست . در این روش آگهی دهنده ها قیمت کلیک روی آگهی شان را خودشان تعیین میکنند و هرچقدر این قیمت بالاتر باشد شانس دیده شدنشان هم بیشتراست .
به عنوان مثال فرض کنید 4۰ آگهی دهنده می خواهند روی کلید واژه « تور آنتالیا » کار کنند و هر کدام از این آگهی دهنده ها بودجه روزانه شان را ۱۰۰ هزار تومان تنظیم کنند . جایگاه های تبلیغاتی محدود و همه این آگهی دهنده ها نمی توانند همزمان دیده شوند. حالا هر چقدر که میزان Bid آگهی بیشتر باشد ، شانس بیشتری برای دیده شدن دارند . مثلا اگر یک آگهی دهنده به ازای هر کلیک مبلغ ۵۰۰ تومان تنظیم کند و بقیه آگهی دهنده ها ۱۰۰ یا ۲۰۰ تومان تنظیم کرده باشند ، آن وقت آگهی دهنده ای که ۵۰۰ داده در همه موارد دیده میشود مگر اینکه بودجه ی روزانه اش تموم شده باشد.
مزایا :
بودجه شما کاملا بر اساس بازخورد تبلیغات تان خرج خواهد شد. یعنی تا زمانی که روی آگهی تان کلیکنشده پولی از حساب تان کسر نمی شود. معمولا شرکت های بزرگی که سرویس تبلیغات کلیکی ارائه میدهند امکانات زیادی برای مدیریت آگهی در اختیار تان میگذارند که با این امکانات می توانید آمار دقیقی از بازخورد آگهی ها به دست بیاورید و رفتار مشتری ها را نسبت به کالا یا خدمات و روش های تبلیغاتی خودتان بسنجید .
معایب:
هزینه تبلیغات کلیکی نسبت به سایر مدل ها بیشتره ! و اینکه هر چقدر پول بدی همونقدر آش میخوری !
اگر شما برای هزینه تبلیغات کلیکی قدرت مالی ندارید پس قطعا بازنده اید . شما برای رقابت با بقیه بایدقیمت هر کلیک را بالاتر ببرید تا بتوانید بیشتر دیده شوید در صورتی که اگر شما در چندتا سایت آگهیدهید می توانید ۱۰۰% موارد دیده شوید و همه کاربران سایت ها آگهی شما را ببینند . در واقع شما در سیستم تبلیغات کلیکی به کلیک پول میدهند نه مشتری . به عبارت دیگه کلیک یعنی بازدید ، نه مشتری !
برای تشخیص کلیک های تقلبی در تبلیغات کلیکی از روش های مختلفی استفاده می شود، مانند کنترل درصد نمایش تبلیغات به نسبت تعداد کلیک های انجام شده که به آن CTR یا Click Through Rate به معنی تعداد دفعات کلیک بر روی آگهی به تعداد دفعات نمایش آن گفته می شود.
روش دیگر شناسایی کلیک های تقلبی، تشخیص ربات های کلیک کننده می باشد.
تمام سعیمون رو کردیم تا مقاله ای کامل از بایدها و نبایدهای تبلیغات کلیکی PPC رو خدمت شما عزیزان ارائه بدیم همچنین آماده شنیدن و پاسخگویی شما عزیزان هستیم لطفا با نظرات گرمتون ما رو در ادامه این مسیر یاری کنید.
جهت مشاهده سایر مطالب و مقالات بازاریابی اینترنتی به این بخش مراجعه کنید :
موفق باشید
پیشنهادات زیر را از دست ندهید
ممنون اطلاعات مفیدی بود
ممنون از توضیحات کاملتون در مورد این سرویس
سلام وقت شما بخیر
آیا تبلیغات ppc از نظر گوگل مجاز اعلام شده ؟
درود
خود گوگل سیستم تبلیغات کلیکی داره
سلام
ممنون از سایت شما
یک سوال داشتم به نظر شما تبلیغات کلیکی آسیبی به وب سایت وارد نمیکنه ؟ از لحاظ سئو مشکلی نداره این تبلیغات ؟
درود وحید جان
خیر مشکلی ایجاد نمیکنه به شرط اینکه در سایت های اسپم تبلیغ نکنید