WHOIS چیست ۸ کد وضعیت دامنه در آن

WHOIS چیست ۸ کد وضعیت دامنه در آن

WHOIS چیست. هر نام دامنه ای که ثبت شده است متعلق به شخصی است و به طور پیش فرض، این اطلاعات ثبت عمومی‌است. WHOIS روشی برای ذخیره آن اطلاعات و در دسترس قرار دادن آن برای جستجوی عموم است. در این پست، ما به این که WHOIS چیست می‌پردازیم تا بفهمیم چه نوع اطلاعاتی در آنجا ذخیره شده است، چرا در دسترس است و چگونه می‌توانید از آن استفاده کنید. در این مقاله به شما خواهیم گفت سایت WHOIS یا هویز چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

 

معرفی سرویس whois

WHOIS یک پایگاه داده عمومی ‌است که اطلاعات جمع آوری شده هنگام ثبت نام یا خرید دامنه یا به روز رسانی تنظیمات DNS خود را در خود جای می‌دهد.

ICANN، شرکت بین المللی برای نام‌هاو شماره های اختصاص داده شده، پایگاه داده WHOIS را تنظیم می‌کند. آنها این کار را از سال 1982 انجام داده اند، در روزهای اولیه اینترنت. آنها سرویس WHOIS را به عنوان یک دایرکتوری رایگان و در دسترس عموم توصیف می‌کنند که حاوی اطلاعات تماس و فنی ثبت کنندگان نام دامنه ثبت شده است.

داده های ثبت نام که در پایگاه داده WHOIS ذخیره می‌شود در واقع در مکان های مختلفی نگهداری می‌شوند که همه توسط رجیستری‌هاو ثبت کننده های مختلف مدیریت می‌شوند. یک رجیستری مالک و مدیریت پسوندهای دامنه است، مانند Verisign که مالک .com و .net است، اما آنها را نمی‌فروشد. در عوض، دامنه های آنها از طریق ثبت کننده های مختلف مانند Domain.com فروخته و ثبت می‌شود.

 

کاربرد هویز چیست؟

WHOIS چیست ۸ کد وضعیت دامنه در آن

داده های ثبت شده ذر WHOIS میتوانند:

  •     به متخصصان امنیت سایبری کمک می‌کند تا سرنخ هایی را برای شروع تحقیقات خود در حوزه های مورد علاقه به دست آورند
  •     به دامنه‌داران ایده می‌دهد که آیا دامنه‌هایی که علاقه‌مند به خرید هستند در دسترس هستند یا خیر
  •     به توسعه دهندگان نرم افزار اجازه می‌دهد تا ویژگی هایی را به برنامه های خود در حال توسعه اضافه کنند
  •     با مقایسه جزئیات سوابق WHOIS یک مشتری با یک کلاهبردار احتمالی، به پردازشگرهای پرداخت و بانک‌هادر جلوگیری از تقلب در تراکنش‌هاکمک می‌کند.
  •     تحقیقات بازاریابی را با اجازه دادن به کاربران برای دریافت فوری اطلاعات مالکیت دامنه برای تجزیه و تحلیل های آماری به منظور تطبیق استراتژی های متناسب با مشتریان، ساده می‌کند.
  •     به نمایندگان برند اجازه می‌دهد موارد نقض احتمالی علامت تجاری مانند استفاده از نام‌های دامنه مشابه را شناسایی کنند
  •     به نمایندگان فروش کمک می‌کند تا مشتریان و مشتریان احتمالی خود را بهتر بشناسند و از اطلاعات تماس خود شروع کنند.

 

انواع وضعیت دامنه در هویز

1- کدهای وضعیت سرور

1-1. کد وضعیت OK

WHOIS چیست ۸ کد وضعیت دامنه در آن

دامنه تحت هیچ وضعیت یا قفل خاصی نیست.

 

1-2.redemption Period

برای TLD هایی که دوره مهلت انقضا دارند، دوره بازخرید می‌تواند از دوره مهلت پیروی کند. معمولاً در این مرحله هزینه اضافی برای بازیابی و تمدید مجدد دامنه وجود دارد. بسیاری از ccTLD‌هادوره مهلت ندارند و بلافاصله بعد از انقضا، بازخرید می‌شوند.

پیشنهاد ویژه
در هر رپورتاژ چند لینک قرار دهیم؟

 

1-3.pending Delete

WHOIS چیست ۸ کد وضعیت دامنه در آن

دامنه پس از انقضا دوره های مهلت و بازخرید خود را سپری کرده است و ظرف پنج روز از رجیستری پاک می‌شود. پس از پاکسازی، دوباره در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

 

1-4.pending Transfer

این وضعیت نشان می‌دهد که انتقال دامنه به ثبت کننده دیگری آغاز شده است.

 

2- کدهای وضعیت مشتری

2-1.client Hold

ثبت کننده اقداماتی را انجام داده است تا دامنه در DNS شناسایی نشود. هر وب سایت یا ایمیل مرتبط با دامنه آفلاین خواهد بود.

 

2-2.client Renew Prohibited

دامنه قابل تمدید نیست. گاهی اوقات می‌توان این وضعیت را به صورت خودکار برای دامنه های خارج از دوره تمدید آنها تنظیم کرد.

 

2-3.client Transfer Prohibited

ثبت کننده یا دارنده حساب دامنه را از انتقال قفل کرده است. این وضعیت عادی است و اکثر دامنه‌هابه عنوان یک اقدام احتیاطی امنیتی آن را به طور خودکار فعال می‌کنند.

توجه: همچنین به عنوان قفل ثبت نام شناخته می‌شود.

2-4.client Update Prohibited

این کد وضعیت به این معناست که دامنه به روز نمی‌شود.

 

نحوه گرفتن whois دامنه

علاوه بر خدمات WHOIS ارائه شده توسط ثبت کنندگان و رجیستری ها، سازمان ICANN یک ابزار جستجوی WHOIS رایگان و در دسترس عموم را ارائه می‌دهد که می‌تواند برای یافتن داده های WHOIS برای هر نام دامنه gTLD استفاده شود. این ابزار پایگاه داده های ثبت و ثبت کننده‌هارا جستجو می‌کند و داده های WHOIS جستجو شده، از جمله اطلاعات تماس ثبت کننده نام دامنه را نمایش می‌دهد.

سازمان ICANN متعهد شده است که جستجوی WHOIS را تا حد امکان آسان کند. برای انجام جستجو، کاربران فقط باید به http://whois.icann.org رفته، یک نام دامنه را وارد کرده و روی «جستجو» کلیک کنند.

 

کلام آخر

سرویس Whois در درجه اول برای شناسایی و جستجوی یک نام دامنه خاص استفاده می‌شود. همچنین Whois از جستجوی آدرس های IP و سیستم های اینترانت مناسب پشتیبانی می‌کند. برای جستجوی دامنه ثبت شده، Whois اطلاعات مدیریتی مانند ثبت کننده و اطلاعات تماس برای فرد یا سازمانی که دامنه را کنترل می‌کند، ارائه می‌دهد. نسخه های قبلی Whois خدماتی را برای ارائه نتایج جستجو بر اساس نام خانوادگی افراد، جستجوی مبتنی بر کلمه کلیدی و جستجوی دامنه‌هابر اساس نام مدیر ارائه می‌کرد. این خدمات در نتیجه استفاده غیراخلاقی متوقف شد.

Whois به دلیل ترویج عدم حفظ حریم خصوصی دامنه مورد انتقاد قرار گرفته است. با این حال، برخی از ثبت‌کننده‌ها ثبت‌های خصوصی را ارائه می‌کنند که در آن اطلاعات ثبت‌کننده به جای فرد یا شرکتی که دامنه را ثبت کرده است، نمایش داده می‌شود.

جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با کارشناسان مجرب وب رمز تماس حاصل نمایید.

5/5
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید اشتراک گذاری در گوگل پلاس اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در پینترست
آخرین نظرات
  • پاسخ به سوالات کاربران در اسرع وقت داده میشود.
  • دیدگاه شما پس از تایید در سایت نمایش داده می شود.
  • از ارسال متن بصورت فینگلیش خودداری نموده و فارسی تایپ کنید.
  • سوالات خود را تنها در بخش کامنت مطرح نمایید و پشتیبانی محصولات بعد از خرید را در بخش تیکت ارسال کنید.
دیدگاه شما
لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید