💣فروش ویژه افزونه‌های حرفه‌ای وردپرس
فقط و فقط با قیمت ۵۰ هزار تومن

رایانش ابری چیست و آشنایی با سرویس های رایانش ابری

رایانش ابری

در رابطه با انواع رایانش ابری چه می­دانید؟ احتمالا روزهایی را به خاطر دارید که برای دسترسی به پرونده‌ها و اطلاعات ذخیره شده، مجبور به حمل فلاپی‌ها، USBها و … بودیم. اما رایانش ابری انقلابی در نحوه‌ی مدیریت، پردازش و ذخیره سازی ایجاد کرده است. در واقع این فناوری ارائه خدمات رایانشی مانند سرورها، ذخیره سازی و پردازش از طریق اینترنت است. ارائه دهنده‌ی ابر به شرکت‌هایی گفته می‌شود که خدمات رایانشی را ارائه می‌دهند. این شرکت ‌ها هزینه خدمات رایانش ابری را بر اساس کاربرد دریافت می‌کنند.

بیشتر ما از یک سرویس آنلاین برای ارسال ایمیل، ویرایش اسناد، تماشای فیلم و … استفاده می‌کنیم. این رایانش ابری است که در پشت صحنه این امکان را فراهم می‌کند.

رایانش ابری

رایانش ابری چیست؟

سازمان‌های مختلفی از استارتاپ‌های کوچک تا سازمان‌های دولتی از فناوری رایانش ابری و انواع رایانش ابری استفاده می­کنند. این سازمان‌ها برای موارد زیر از این فناوری استفاده می‌کنند:

  • ایجاد برنامه‌ها و همچنین ذخیره، پشتیبانی و بازیابی اطلاعات
  • میزبانی وب سایت‌ها و بلاگ‌ها
  • پخش موزیک و ویدئو
  • ارائه خدمات نرم افزاری
  • آنالیز دیتا و الگوها
  • و …

قبل از رایانش ابری، داده‌ها و اطلاعات یک شرکت باید روی کامپیوترها و یا در یک اتاق یا کمد ذخیره می شدند که از بین رفتن و یا خرابی دستگاه فاجعه بار بود.

کاربران می‌توانند با ورود به سیستم از طریق هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، به برنامه‌ها و پرونده‌ها دسترسی پیدا کنند. این اطلاعات به جای ذخیره سازی در هارد درایو کاربر، توسط بخش‌های خارجی میزبانی شده و در یک شبکه جهانی از مراکز داده امن قرار می‌گیرند. این کار اشتراک گذاری و همکاری را تسهیل می‌کند. همچنین دسترسی امن به اطلاعات را بدون توجه به اینکه کاربر در چه مکانی است و یا از چه دستگاهی استفاده می کند، فراهم خواهد کرد.

انواع رایانش ابری و مزایای آن

مزایای رایانش ابری شامل موارد زیر است:

  • کاربران مجبور نیستند به صورت دستی از اطلاعات موجود در درایوهای سخت ، دیسک­ها یا دستگاه‌های خارجی پشتیبان تهیه کنند.
  • از هرجایی قابل دسترس است. دسترسی به فرآیندها و اطلاعات به موقعیت جغرافیایی خاصی گره خورده نیست. کاربران می‌توانند در هنگام مسافرت و یا از راه دور از این اطلاعات بهره‌مند شوند.
  • انعطاف پذیر و مقیاس پذیر هستند. برنامه های مبتنی بر ابر با تغییر نیازهای کاربران از نظر فضای ذخیره سازی، پهنای باند و … قابلیت تنظیم دارند.
  • کاربران فقط هزینه آنچه را که استفاده می‌کنند، می‌پردازند.
  • به روزرسانی‌های بدون دردسر انجام می‌شود. نرم افزارهای تحت وب دائما به روز می‌شوند. فروشنده، امور مربوط به نگهداری، پشتیبانی و عیب یابی را بر عهده دارد.
  • امن هستند. اطلاعات در معرض سیل ، آتش سوزی ، بلایای طبیعی یا خرابی سخت افزار در یک مکان نیستند. پروتکل های امنیتی و زیرساخت‌ها به طور مداوم تجزیه و تحلیل و به روز می‌شوند تا تهدیدهای جدید را برطرف کنند.

رایانش ابری

مزایای رایانش ابری

انواع رایانش ابری بر اساس مکان ابر:

بسته به نوع داده‌ای که با آن کار می­شود، می‌توان ابرهای عمومی، خصوصی و ترکیبی را از نظر سطح مختلف امنیت و مدیریت مورد نیاز در رابطه با انواع رایانش ابری مقایسه کرد.

انواع رایانش ابری بر اساس مکان ابر شامل موارد زیر است:

  • ابر عمومی (Public Cloud):

در ابر عمومی که یکی از انواع رایانش ابری بر اساس مکان است، زیرساخت‌های کل رایانش توسط شرکت ارائه دهنده سرویس ابری مدیریت می‌شود. این مدل استقرار، خدمات و زیرساخت‌هایی را به کاربرانی ارائه می‌دهد که می‌خواهند در هزینه‌های عملیاتی فناوری اطلاعات صرفه جویی کنند، اما این ایجاد کننده ابر است که مسئول نگهداری منابع است. در واقع برای مشاغل کوچک و متوسط ​​با بودجه اندک که به یک بستر سریع و آسان برای استقرار منابع IT نیاز دارند، ایده آل است.

  • ابر خصوصی (Private Cloud)
پیشنهاد ویژه
چطور با سیگنال فارکس بروکرلند سود مستمر کسب کنیم؟

در سرورهای داخلی یا شبکه های خصوصی قرار دارد و توسط کاربر نگهداری می شود. یک محیط کنترل شده است.

هنگام استفاده از شبکه خصوصی، بالاترین سطح امنیت و کنترل وجود دارد.

  • ابر ترکیبی(Hybrid Cloud)

از ابرهای خصوصی و عمومی استفاده می‌شود. قادر به اجرای برنامه‌ها از چندین زیرساخت ابر است. می‌توان مهمترین برنامه‌ها را برای امنیت بیشتر روی سرورهای خود میزبانی کرد و برنامه‌های ثانویه را در مکان‌های دیگر نگه داشت.

انواع رایانش ابری بر اساس خدمات:

انواع رایانش ابری بر اساس خدماتی که ابر ارائه می‌دهد:

·        زیرساخت شبکه به عنوان سرویس IaaS (Infrastructure as Service)

·        پلتفرم به عنوان سرویس PaaS (Platform-as-a-Service)

·        نرم افزار به عنوان سرویس SaaS (Software as a Service)

انواع رایانش ابری: زیرساخت شبکه به عنوان سرویس IaaS (Infrastructure as Service):

اساسی‌ترین مدل از انواع رایانش ابری بر اساس خدمات، زیرساخت شبکه به عنوان سرویس (IaaS) است. در این مدل، شرکت ارائه دهنده‌ی ابر زیرساخت‌های اساسی سرورهای مجازی، شبکه، سیستم عامل‌ها و درایوهای ذخیره داده را در اختیار مشتری قرار می‌دهد. بیشترین مزیت IaaS ظرفیت اضافی است که در صورت تقاضا برای نیازهای بلند مدت یا کوتاه مدت قابل دسترسی است. بنابراین انعطاف پذیری، قابلیت اطمینان و مقیاس پذیری را که بسیاری از کاربران به دنبال آن هستند فراهم می کند و نیاز به سخت افزار در دفتر را برطرف می‌کند. برای سازمان‌های کوچک و متوسطی ​​که به دنبال یک راه حل مقرون به صرفه برای حمایت از رشد تجارت هستند، ایده آل است. IaaS یک سرویس کاملا تأیید شده برای استفاده است و به عنوان یک زیرساخت عمومی، خصوصی یا ترکیبی در دسترس است. برای نمونه شرکت AWS آمازون از شرکت‌هایی است که خدمات IaaS را ارائه می‌دهد.

انواع رایانش ابری: پلتفرم به عنوان سرویس PaaS (Platform-as-a-Service):

در مدل پلتفرم به عنوان سرویس، ارائه دهندگان رایانش ابری زیرساخت‌ها و چارچوب نرم افزار را به کار می‌گیرند. به برنامه‌نویسان امکان نوشتن و تست نرم افزار مورد نظر داده می‌شود. نهایتا آن‌ها می‌توانند به کاربر ارائه سرویس دهند. در واقع محیطی را ایجاد کرده‌است که می‌تواند برای توسعه‌ی برنامه‌های کاربردی مناسب باشد. Windows Azure ،google app engine  وForce.com  سرویس‌هایی از مدل PaaS هستند. برای مثال، بر أساس خدماتی که Windows Azure ارائه می‌دهد، برای برنامه‌نویسان، تقریبا تمامی امکانات نرم افزاری و سخت افزاری فراهم است.

انواع رایانش ابری: نرم افزار به عنوان سرویس SaaS (Software as a Service):

مدل نرم افزار به عنوان سرویس یکی از انواع رایانش ابری است که شامل قرارگیری نرم افزار از طریق اینترنت برای کاربران می‌شود. در این مدل نیازی به نصب نرم افزار روی سیستم کاربران نیست و آن‌ها از طریق اینترنت می‌توانند به نرم افزار مورد نظر دسترسی داشته باشند. فیسبوک، جیمیل و dropbox از جمله سرویس‌هایی هستند که جز این دسته بندی قرار می‌گیرند.

از کجا می توانیم هاست ابری خریداری کنیم؟

یکی از مواردی که شما بهتر است در نظر داشته باشید، این می باشد که مکانی که از آن ها خدمات ابری را خریداری می کنید، به شما علاوه بر سرویس درخواستی پشتیبانی هم ارائه دهند. ایران سرور، به عنوان یکی از ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب و خرید دامنه، خدمات ابری نظیر هاست ابری را به مشتریان ارائه می دهد.

 

# این مطلب، یک رپورتاژ آگهی بوده و میهن وبمستر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

5/5
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید اشتراک گذاری در گوگل پلاس اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در پینترست
آخرین نظرات
  • پاسخ به سوالات کاربران در اسرع وقت داده میشود.
  • دیدگاه شما پس از تایید در سایت نمایش داده می شود.
  • از ارسال متن بصورت فینگلیش خودداری نموده و فارسی تایپ کنید.
  • سوالات خود را تنها در بخش کامنت مطرح نمایید و پشتیبانی محصولات بعد از خرید را در بخش تیکت ارسال کنید.
دیدگاه شما
لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید